כתבות רלוונטיות למחקר
עריכת גנים זה פאסה, סינתזה גנטית היא הדבר הבא
16 שנים נדרשו לבארי גרין כדי להפוך תגלית מרתקת לתרופה
ואולי התרופה לאלצהיימר תבוא ממתופף שחזר בתשובה וחולה על מתמטיקה?
אשת השנה של ליידי גלובס: חוקרת המוח פרופ' מיכל שוורץ
במחלת הנטינגטון, מחלה גנטית שגורמת לניוון מוח, נערך ניסוי קליני חדש שהוכרז בשנת 2015 ונועד לבחון טיפול שתוקף ישירות את הגן המוטנטי. המדענים שערכו את הניסוי נרגשים לדווח על הניסוי האנושי הראשון במחלת הנטינגטון, הנועד ללחימה בשורש המחלה. זהו טיפול מסוג השתקת גנים שבו בוצע שימוש במולקולות DNA שתוכננו במיוחד לכבות גן. מחקר על התרופה HTT-Rx היא נקודה משמעותית במחקר על הטיפולים להנטינגטון ולמחלות גנטיות מקבילות. חברת התרופות יוניס IONIS המעורבת בניסויים קליניים אלו, אף מתעניינת בביצוע של ניסוי דומה במחלת קרויצפלד-יעקב, באמצעות זוג החוקרים מהארוורד שמחקרם הוזכר באתרנו, והם במגעים לגבי מאגר הדגימות של בני המשפחות שנוכל לקיים בהמשך גם כבסיס למרכז לניסויים קליניים.
חיידקי המעיים עשויים להשפיע על תהליכי ההתפתחות של מחלת ALS
טיפול חדש למחלות נוירולוגיות שמבוסס על שילוב של תרופות קיימות
חוקרים מאוניברסיטת בן־גוריון פיתחו שילוב חדש של שתי תרופות שכבר קיבלו אישור FDA. השילוב החדש מגן על מחסום הדם־מוח, ועל ידי כך מונע התפתחות של מחלות נוירולוגיות שונות הנגרמות מפגיעה בכלי הדם במוח. שילוב התרופות פותח על ידי פרופסור אלון פרידמן וקבוצת המחקר שלו, בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן־גוריון בנגב.
האם שיבוש בזרימת הדם למוח גורם לאלהציימר?
ועוד בענייני מחסום דם-מוח, נמצא כי אצל חולי אלצהיימר אספקת הדם משובשת ולכן אספקת האנרגיה לתאי המוח פוחתת. חוקרים מאוניברסיטת סאסקס טוענים כי אחת הסיבות לירידה באספקת האנרגיה עשויה להיות מוסברת בקריסת מחסום הדם-מוח. מדובר בתאוריה מעניינת למקור המחלה- תיאורית כלי הדם.
טיפול גנטי עשוי לרפא אלצהיימר
טיפול גנטי עשוי לרפא אלצהיימר (גנטי). חוקרים במכוני גלדסטון, במחקר שהתפרסם ב-2018 ב־Nature Medicine, גילו מולקולה שמתקנת את הגירסה המזיקה של הגן שגורמת להצטברות החלבונים המזיקים. מחקר זה נעשה על תאי עצב של חולי אלצהיימר בתנאי מעבדה ויש להמשיך ולבחון אותו על בני אדם. אנו מקדמים מחקר דומה באוניברסיטת בוסטון.
כל כך נדירה שקשה למצוא לה תרופה: מחלת APBD נחשפת
סיפור על מחלה נדירה הרבה יותר משלנו ותושייה של נשאית, שעשתה את החיבורים המתאימים בין חוקרים והביאה למציאת פתרון למחלה. הכול אפשרי! זו לא סתם סיסמה.